Workshop LEGO Serious Education voor kinderen

Een speelse kennismaking met: Wetenschap, Techniek, Wiskunde, Programmeren en Emoties

Samen een verhaal bouwen

De kinderen bouwen samen een verhaal, zo raken ze betrokken en wordt hun leervermogen gestimuleerd. Net als bij de LEGO® SERIOUS PLAY® Methode maak ik gebruik van dezelfde 4 stappen: uitdagen, bouwen, vertellen en reflecteren. Om er voor te zorgen dat de kinderen hun aandacht erbij kunnen houden laat ik ze als tussenstap bewegen, springen en dansen, passend bij het thema van de les. Tijdens mijn workshops leren ze onder andere samen te werken, oplossingen te bedenken, observeren en beschrijven. Daarnaast bevordert het hun woordenschat, creativiteit, verbeelding, motoriek en technisch inzicht. Door de kinderen mee te nemen in een avontuurlijk verhaal waarbij ze met hun handen werken, bouwen en oplossingen bedenken wordt de natuurlijke drang tot onderzoeken en ontdekken gestimuleerd.

Met de unieke combinatie van leuke DUPLO® en LEGO® sets, moderne technieken en professionele lesmethoden worden de kinderen klaargestoomd voor de 21ste eeuw.

Voor elke leeftijdscategorie bied ik workshops aan in de leerlijn Programmeren en Techniek. Elke workshop is qua duur en inhoud afgestemd op de betreffende leeftijdscategorie. Voor elke workshop geldt dat deze start met een introductieles en dat er voor de opvolgende lessen een divers en flexibel lesprogramma beschikbaar is.

De LEGO® Education workshops die ik aanbied zijn:

Workshops voor Peuters 3-4 jaar
  • Programmeer Expres 1: Dit is de eerste kennismaking met programmeren. Door middel van een verhaal dat de kinderen zelf verzinnen en bouwen worden ze uitgedaagd een treinreis te plannen, te ondernemen en te beleven. Daarnaast kunnen ze met behulp van een tablet een trein programmeren die emoties ontdekt en muziek kan maken.
  • STEAMPark: Tijdens deze workshop worden de kinderen uitgedaagd om als ontwerpers en engineers hun eigen pretpark te bouwen. Proefondervindelijk zullen zij (mechanische) bewegingen ontdekken en deze inzetten om problemen op te lossen en experimenten uit te voeren.
Workshops voor Kleuters 4-6 jaar
  • Programmeer Expres 2: Deze workshop bouwt verder op de eerste kennismaking met programmeren. De kinderen, in twee groepjes van vijf, krijgen complexere opdrachten waarbij ze gevraagd worden om problemen te analyseren, oplossingen te bedenken, te testen en te reflecteren.
  • Techniek voertuigen: Tijdens deze workshop gaan de kinderen technische voertuigen ontwerpen, bouwen (met hun eigen schroevendraaier) en testen. Hierdoor worden fijne motoriek en technische vaardigheden ontwikkeld.
Workshops voor Kinderen 7-12 jaar
  • Gemotoriseerde Machines: Ontdek hoe je met een motor, tandwielen en andere onderdelen levensechte machines kan bouwen. Er wordt dieper ingegaan op de werking van tandwielen, wielen en assen, hefbomen en katrollen. Deze workshops kunnen uitgebreid worden met “Duurzame energie” en “Pneumatiek”.
  • WeDo 2.0: WeDo 2.0 biedt een groot aantal projecten waarin leerlingen nieuwe kennis opdoen en delen, modellen bouwen, programmeren en evalueren. Onderzoekend en ontdekkend leren en een breed scala aan 21ste eeuwse vaardigheden gaan hand in hand met het opdoen van nieuwe kennis over de wereld van wetenschap en technologie. Een deel van de projecten focust daarnaast op Computational Thinking. Centraal staat hierin de rol die computertechnologie kan hebben bij het oplossen van problemen.

Offerte aanvragen

Workshop LEGO Serious Education voor kinderen

Tijdens de workshops zullen de kinderen met veel plezier spelen, bouwen, samenwerken, oplossingen bedenken, vertellen, uitleggen en natuurlijk heel veel leren.

Deze workshops bied ik op locatie aan bij basisscholen, BSO’s en kinderopvang.

Heb je interesse in een workshop, heb je vragen of wil je meer toelichting, neem dan vooral contact met mij op.

    * Verplichte velden