LEGO Serious what?

Leer te spelen en speel om te leren

Wat is Serious Gaming?

Leren en plezier tegelijkertijd

Serious Gaming is een spelvorm waarbij spelenderwijs een hoger doel wordt bereikt. Dit doel kan bijvoorbeeld zijn communiceren, verkrijgen van inzicht of onderwijzen. Het vermaak in een serious game dient om de beleving te versterken en daarmee ook de overdracht van informatie. Daartoe worden de doelen impliciet ingebouwd in het spel, zodat de deelnemer volledig kan opgaan in het spelen.

Wat is de LEGO® Serious Play Methode?

Serious Gaming voor bedrijven

De LEGO® SERIOUS PLAY® Methode maakt gebruik van 4 stappen: uitdagen, bouwen, vertellen en reflecteren. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers verschillende opdrachten waarbij LEGO® als hulpmiddel wordt ingezet om kennis en verhalen te visualiseren en te delen. Het idee is namelijk dat gedeelde en samengevoegde kennis veel meer waarde heeft dan individuele kennis alleen, maar dat het erg moeilijk is om complexe verhalen en kennis duidelijk en correct over te brengen.

Omdat elk verhaal met behulp van een 3D-model wordt toegelicht waarbij alle deelnemers evenveel tijd en aandacht krijgen, kan iedereen vanuit alle dimensies zien en voelen wat er exact bedoeld wordt. Op deze manier wordt hetzelfde gezien en begrepen. Door gezamenlijk aan een thema te bouwen en “te denken met je handen” raakt iedereen betrokken bij het onderwerp, wordt creativiteit gestimuleerd en wordt diepliggende kennis aangeboord. Iedereen voelt zich eigenaar van zijn zelfgebouwde verhalen omdat de steentjes waarde vertegenwoordigen. Individuele modellen kunnen worden samengevoegd tot een gezamenlijk model dat het verhaal van de gehele groep vertelt.

Daarnaast zorgt de LEGO® SERIOUS PLAY® Methode ervoor dat iedereen evenveel tijd en aandacht krijgt zodat de inbreng van alle deelnemers gelijk is en er geen belangrijke meningen en informatie verdwijnt.

De LEGO® SERIOUS PLAY® Methode is intensief maar er wordt tegelijkertijd ook veel plezier aan beleefd, ook wel “Hard Fun” genoemd.

Meer verbondenheid

Meer succes

Meer plezier

Wat is LEGO® Education?

Serious Gaming voor kinderen

LEGO® Education levert speelse leerervaringen die onderwerpen tot leven brengen en het leren leuk en betekenisvol maken. Deze leerervaringen bevatten een breed scala aan fysieke en digitale educatieve hulpbronnen die leerlingen aanmoedigen om creatief en systematisch te denken. Het helpt kinderen om hun potentieel te ontdekken en om hun eigen toekomst vorm te geven. LEGO® Education inspireert de interesse in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) en is gericht op BSO’s, basisscholen en middelbare scholen.

Door de kinderen mee te nemen in een avontuurlijk verhaal waarbij ze met hun handen werken, bouwen en oplossingen bedenken wordt de natuurlijke drang tot onderzoeken en ontdekken gestimuleerd.

Door op een jonge leeftijd, dit kan al vanaf 3 jaar, te beginnen met het opdoen van basiskennis in techniek en programmeren wordt de interesse voor de toekomst gewekt, bij jongens en bij meisjes!

Met de unieke combinatie van leuke DUPLO® en LEGO® sets, moderne technieken en professionele lesmethoden worden de kinderen klaargestoomd voor de 21ste eeuw.

Meer creativiteit

Stimuleert leervermogen

Klaar voor de toekomst

Zin om te spelen?

Heb je interesse in een workshop, heb je vragen, twijfel je of jouw vraagstuk past bij de LEGO® SERIOUS PLAY® Methode of wil je meer toelichting, neem dan vooral contact met mij op.

Neem contact op