Het gevoel van het graaien in een overvolle bak met LEGO stukjes op zoek naar dat ene missende glimmende dingetje is moeilijk onder woorden te brengen. Het vergt doorzettingsvermogen, enthousiasme en ongelofelijk veel geduld. Het moment dat je dat ene onderdeel eindelijk ziet en het vervolgens tussen je vingers door weg glipt biedt hoop en rust. Je hebt hem bijna en niet veel later kan je eindelijk verder met je bouwwerk. Voldaan, ontspannen en hoopvol begint het proces van voor af aan op weg naar de volgende connectie.

Bij het bouwen met LEGO komen veel emoties teweeg en daarbij worden alle zintuigen geprikkeld, zicht, tast en reuk. En vergeet vooral het gehoor niet. Het geluid dat de blokjes maken op het moment dat ze verbonden raken is er één die onbewust geluk brengt. Het geluid van het graaien in de bak en het zoeken naar dat ene stukje of het achtervolgen van dat ontsnapte blokje onder de kast kan voor de één oorverdovend zijn en voor de ander juist uitermate rustgevend.

Nu is het mogelijk om altijd te kunnen genieten van deze ontspannende geluiden. Op Spotify heeft LEGO nu een heel album geplaatst met LEGO geluiden: LEGO White Noice. Achtergrondgeluiden voor de liefhebber van rustgevend geritsel en klikjes. Zodra je luistert komen de LEGO emoties onbewust los en wil je spontaan gaan bouwen.

Link naar Spotify